Det som Herren har föreskrivit som det ofelbara läkemedlet och mäktigaste instrumentet för botandet av hela världen är alla dess folks förening i en allomfattande rörelse, en gemensam tro. Detta kan på intet sätt genomföras utom genom en kunnig, allsmäktig och besjälad Läkares kraft. Detta är förvisso sanningen och allt annat är intet annat än villfarelse.

Bahá’u’lláh

وَالَّذِي جَعَلَهُ اللهُ الدِّرْیَاقَ الْأَعْظَمِ والسَّبَبَ الْأَتَمِّ لِصِحَّتِهِ هُوَ اتِّحَادُ مَنْ عَلَی الْأَرْضِ عَلَی أَمْرٍ وَاحِدٍ وَشَرِیعَةٍ وَاحِدَةٍ هَذَا لَا یُمْکِنُ أَبَداً إِلَّا بِطَبِیبٍ حَاذِقٍ کَامِلٍ مُؤَیَّدٍ لَعَمْرِي هَذَا لَهُوَ الْحَقُّ وَمَا بَعْدُهُ إِلَّا الضَّلَالُ الْمُبِینِ

حضرة بهاءالله

This is a passage from Baháʼuʼlláh’s Tablet to Queen Victoria, included in His Súriy-i-Haykal. This excerpt from the Tablet was translated by Shoghi Effendi and published in Gleanings from the Writings of Baháʼuʼlláh, no. 120.

Further References