Oi Jumala, opasta minua, suojele minua, tee minusta loistava lamppu ja kirkas tähti. Sinä olet Mahtava ja Voimakas.

‘Abdu’l-Bahá

خدایا هدایت نما حفظ فرما سراج روشن کن ستاره درخشنده نما توئی مقتدر و توانا

حضرت عبدالبهاء
“Oi Jumala, opasta minua” on kaikista rakastetuin Bahá’í-rukous lapsille. Se sisältyi alun perin ‘Abdu’l-Bahán kirjeeseen eräälle rouva E.C:lle (Ella Cooperille) ja julkaistiin Star of the West -lehdessä (vol. 9, nro 10) 8. syyskuuta vuonna 1918. Lehti on saatavilla sähköisessä muodossa seuraavasta linkistä, jossa kyseinen rukous sijaitsee oikeanpuolisen sarakkeen toiseksi viimeisessä kappaleessa:

http://starofthewest.info/viewer.erb?vol=09&page=114

Mielenkiintoinen fakta: lehdessä esiintyvän käännöksen kohta, “sytytä sydämeni lamppu”, on virheellisesti käännetty persian kielestä. Kyseinen kohta korjattiin myöhemmin muotoon “tee minusta loistava lamppu”, joka sisältyy nykyään rukouksen viralliseen käännökseen.

Lisätietoja