Todistan, oi Jumalani, että olet luonut minut tuntemaan Sinut ja palvomaan Sinua. Tunnustan tällä hetkellä oman voimattomuuteni ja Sinun mahtisi, oman köyhyyteni ja Sinun rikkautesi. Ei ole muuta Jumalaa kuin Sinä, Apu hädässä, Itseoleva.

Bahá’u’lláh

أَشْهَدُ يا إِلهِي بِأَنَّكَ خَلَقْتَنِيْ لِعِرْفانِكَ وَعِبادَتِكَ أَشْهَدُ فِي هذا الْحِيْنِ بِعَجْزِيْ وَقُوَّتِكَ وَضَعْفِيْ وَاقْتِدارِكَ وَفَقْرِيْ وَغَنائِكَ لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ الْمُهَيْمِنُ الْقَيُّومُ

حضرة بهاءالله

Bahá’ít lausuvat päivittäin yhden Bahá’u’lláhin ilmaisemista kolmesta velvollisuusrukouksesta:

  • joko lyhyen, muutaman lauseen pituisen rukouksen, joka lausutaan keskipäivän ja auringonlaskun välillä;
  • keskipitkän, useamman kappaleen pituisen rukouksen, joka lausutaan aamulla, keskipäivällä ja illalla;
  • tai pitkän rukouksen, joka lausutaan kerran vuorokaudessa.

… päivittäiset velvollisuusrukoukset sekä muutamat muut erityisrukoukset, kuten Parannusrukous ja Ahmadin muistio, on Bahá’u’lláh varustanut aivan erityisellä voimalla ja merkityksellä. Uskovien tulisi sen vuoksi hyväksyä ne sellaisinaan ja empimättä lausua ne uskoen ja luottaen, että niiden kautta he voivat päästä paljon läheisempään yhteyteen Jumalan kanssa ja samastua entistä täydellisemmin Hänen lakeihinsa ja määräyksiinsä.

Shoghi Effendin puolesta kirjoitetusta kirjeestä

Lisätietoja